Renovatie kantoor

Renovatie kantoor

Een kantoorrenovatie; daar komen enorm veel zaken bij kijken. Na het maken van de beslissing dat het kantoor toe is aan een renovatie, wil je dit zo goed en professioneel mogelijk aanpakken. Een kantoor is niet alleen een ruimte waar bureaus, bureaustoelen en andere kantoormeubelen staan, het is ook een ruimte waar de werknemers zichthuis moeten voelen. Wanneer werknemers zich op hun gemak voelen op het kantoor, heerst er een betere sfeer en is de concentratie vele malen hoger. Het is dus niet geheel onbelangrijk om ervoor te zorgen dat een kantoorruimte er van top tot teen verzorgd uit ziet. Maar, waar begin je? En, hoe voorkom je dat de kosten te hoog oplopen?  

Een investering voor de toekomst

Een kantoorrenovatie is vaak een grote investering, zowel financieel als in tijd en moeite. Veel bedrijven schuiven deze renovatie voor zich uit. Dat is erg zonde, want een fijne werkomgeving brengt ontzettend veel voordelen met zich mee; zo is uit onderzoek gebleken dat de werkprestaties omhoog gaan tijdens het werken op een fijne werkplek. En, brengt het daarnaast een betere sfeer met zich mee. Ook niet geheel onbelangrijk: de kantoormeubelen zijn de afgelopen jaren ontzettend ontwikkeld, en dragen bij aan de concentratie en fysieke gezondheid van de medewerkers. Toch nog enige twijfel? Ook bij het afwegen van de voor- en nadelen helpen wij graag.

Akoestische flex werkplek op kantoor.

Akoestische panelen en zit/sta-bureaus

Door de jaren heen zijnkantoormeubelen op verschillende manieren verbeterd en veranderd. 10 jaargeleden hadden werknemers andere behoeftes, en werden de werkplekken andersingericht. Gemiddeld wordt een kantoor na ongeveer 10 jaar gerenoveerd, om aandeze ontwikkelende behoeftes te kunnen voldoen. Een tweetal voorbeelden vanontwikkelde kantoormeubelen zijn akoestischepanelen en zit/sta-bureaus. Daarnaastzijn ook de behoeftes veranderd: de flexwerkplekken hebben andere meubelennodig dan de “ouderwetse” vaste werkplekken.  

Zoals eerder benoemd hebben akoestische panelen de afgelopen jaren een ontwikkeling ondergaan, en zijn deze vele malen beter geworden. Akoestische panelen zijn geluidsabsorberende panelen, welke de akoestiek in de ruimte optimaliseren. Ideaal voor een kantoor ruimtes dus! Flex Projects heeft een ruim assortiment akoestische panelen, welke volledig naar wens gemaakt kunnen worden.  

Naast akoestische panelen zijn ook de ‘normale’ bureaus tegenwoordig vervangen door zit/sta-bureaus. Deze zit/sta-bureaus zijn volledig naar wens af te stellen. Ben je het continue zitten even zat, en heb je behoefte om staand te werken? Dan kun je gemakkelijk het bureau omhoog zetten, waardoor je gedurende de dag afwisseling hebt. Toch liever zittend werken? Dan zet je het bureau direct weer naar beneden. Daarnaast kan ook de zithoogte gemakkelijk ingesteld worden voor het gebruik van flex werkplekken, zodat iedereen de gewenste werkhoogte kan instellen.

3 gouden tips voor een kantoorrenovatie

Tip 1: Organiseer het project goed!

Het renoveren van een kantoorruimte kan veel impact hebben op het kantoor. Een kantoorrenovatie kanal snel rommelig en chaotisch verlopen. Het is daarom erg belangrijk dat er een professioneel team bij elkaar geroepen wordt. Het belangrijkste hiervan is dater gekeken wordt naar het doel, de planning en het budget. En, wie wordt er aangewezen als de eindverantwoordelijke, zodat het project in goede banen verloopt en er een goed overzicht is?

Tip 2: Communiceer duidelijk met je personeel

Het renoveren van een kantoor is niet binnen één dag gedaan. Projecten van grotere omvang vragen om een goede projectplanning om het geheel in goede banen te leiden. Op deze manier kan het personeel duidelijk worden geïnformeerd en weet men wat te kunnen verwachten.Vraag eventueel of het personeel thuis te werken, zodat de renovatie de werkzaamheden niet in de weg zal staan, en andersom.

Tip 3: Vraag subsidie aan!

De overheid is actief bezig met het milieu, en hier valt nog veel te winnen. Vooral bij verouderde kantoorpanden kan hier een hoop aan gedaan worden! Bij het nemen van energiebesparende maatregelen bij uw kantoorrenovatie ondersteunt de overheid de ondernemers. Aan de energiebesparende maatregelen binnen de renovatie hangen dus een hoop financiële en fiscale voordelen. Benieuwd naar de subsidiemogelijkheden voor de renovatie van uw kantoor? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Tip 4: Schakel specialisten in

Een kantoorrenovatie is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Een renovatie starten zonder enige ervaring kan veel vertraging en oplopende kosten veroorzaken. Het is dus goed om specialisten in te schakelen, zodat je zeker weet dat het professioneel aangepakt wordt. Wij helpen u graag met uw kantoorrenovatie, van begin tot eind.

Flex Projects adviseert graag over het renoveren van uw kantoorruimte! Ons team van experts weet door jarenlange kennis en ervaring precies wat ze doen en helpen u graag met het idealiseren van een droomkantoor. Neem gerust contact op voor vragen of meer informatie!

Bekijk meer Flex Projects

Bekijk al onze producten
Get in touch

Geïnteresseerd in wat
we voor jou kunnen betekenen?