Nieuwsbrief NO.4 2022

Wát een jaar hebben we achter de rug! Misschien verwacht je het niet door de situatie waarin we nu leven, maar wij kijken toch met een tevreden lach terug op 2021. Hier op kantoor wisselen we wel eens een blik met elkaar, die zegt: ‘Dat hebben we ondanks alles toch maar mooi voor elkaar gekregen!’ Een crisis haalt het beste in mensen naar boven, zo ervaren wij dat tenminste bij Flex Projects.

Mocht je nu denken: ‘Hier op kantoor? Hoe doen jullie dat dan?’ Wij hebben het geluk dat ons nieuwe kantoor precies zo is ingericht dat het voor iedereen de uitgelezen plek is om te werken. Dit is het kantoor van de toekomst. Staat gewoon in Gorinchem. Je bent altijd welkom!

Ons kantoor fungeert als een clubhuis; het is een ruimtelijke ontmoetingsplek waar we kunnen brainstormen en vergaderen, maar je kunt hier ook sporten in de gym en gezellig een potje tafeltennissen als je dat wilt. Kan dat allemaal in deze tijd? Ja, dat kan zeker. ‘Hybride werken’ (op kantoor en daarbuiten) is de tendens. Bij Flex Projects laten we zien dat dit niet alleen efficiënt werkt, maar ook inspirerend kan zijn.

De trend van het thuiswerken zet door in 2022. Van de vijf dagen werken mensen minstens twee dagen thuis. Nu krijgen we veel vragen van bedrijven: “Wat doen we met onze leegstaande ruimte?” Wij zien mogelijkheden: je kunt slimmer met de meters van je kantooroppervlakte omgaan. Wat op dit moment leegstaat, kan een nieuwe functie krijgen. Een functie waardoor medewerkers bovendien graag (weer) naar kantoor komen!
 
Direct naar :
Hybride werken
Nieuwe samenwerking met HCS
Healthcare & projectinrichting
Beeldende nieuwe website
Nieuwe collega’s & Pascal
Thuis in het buitenland
Design klassiekers!
Flex Foundation 

Hybride werken

Door de Corona-crisis neemt hybride werken een vlucht. Veel bedrijven staan echter nog in de rij van de incheckbalie om mee te kunnen gaan op die vlucht. Ze willen wel vliegen, maar weten niet goed hoe ze het ’t beste kunnen aanpakken en welke spullen ze in hun koffer moeten stoppen. Flex Projects is deskundig vanuit eigen ervaring. Wij pakken namelijk heel vaak onze koffer, zijn veel onderweg en daardoor gewend om vanuit een hotel, flex-plek of projectlocatie in het buitenland digitaal in contact te zijn met ons netwerk. Het belangrijkste bij hybride werken is dat je niet alleen een goede (thuis)-werkplek realiseert, maar dat je op elke plek zorgt voor de beste audiovisuele oplossingen*.

Vorig jaar hebben we veel geleerd van wat een pandemie met onze manier van werken doet. Het gebruik van het kantoor wordt anders en thuiswerken vraagt om goede werkplekken. Nog steeds zitten veel mensen op een gewone stoel aan de keukentafel achter hun scherm. In onze ogen onverantwoord. Wij leveren complete thuiswerkplekken met een elektrisch verstelbaar bureau en een goede verstelbare stoel, snel leverbaar en altijd voorradig.

                                                                                Kijk, dat je noodgedwongen op een zolderkamertje zit,

                                                                                                 daar kunnen wij niks aan veranderen.

                                                                    Hoe dat zolderkamertje eruit ziet, daar hebben wij wel invloed op!


Met ons team ondersteunen we bedrijven daarin graag. Onze kracht? Wij denken in oplossingen én we zorgen ervoor dat het kantoor de plek blijft waar medewerkers graag naartoe blijven komen. Dat is wat je wilt: thuis efficiënt werken op een verantwoorde werkplek - en naar kantoor gaan, omdat je daar pas echt thuiskomt.

Nieuwe samenwerking met HCS

De nieuwe manier van werken vraagt om slimme vergaderkamers. Flex Projects is hiervoor een samenwerking aangegaan met HCS uit Hengelo. Dit bedrijf levert (o.a.) de beste videoconferencing oplossingen en is niet meer weg te denken uit het werklandschap. Het is belangrijk om met goed beveiligde systemen te werken. HCS weet daar alles van. We zijn daarom heel blij dat wij elkaar de hand hebben geschud. Flex Projects zorgt voor een perfecte slimme vergaderkamer met goede vergadertafels, -stoelen en een lijn akoestische producten, en HCS levert digitale schermen waarop je kunt schrijven, plus monitors waarmee elke videocall niks anders wordt dan een vruchtbare digitale samenwerking!

Healthcare & projectinrichting

Al jaren staan wij bekend als het bedrijf dat de inrichting van gebouw en werkplek optimaal weet te benutten. Het mooie is: dat kunnen we overal. Met Flex HealthCare bewegen wij ons nu ook op een (voor ons) andere markt. Afgelopen vijf jaar hebben we meerdere tandartsen- en huisartsenpraktijken mogen ontwerpen, afbouwen en inrichten en we kunnen gerust stellen dat wij ook daar het verschil maken.

Een gedateerde praktijk omtoveren tot een werkplek van de toekomst - waar zowel medewerkers als cliënten in een comfortabele omgeving zijn - dat is als het lappen van hele vieze ramen. Dat bedoelen we helemaal niet onaardig, want ineens sta je oog in oog met een fantastische, frisse praktijk waar over elk detail is nagedacht. Wij zijn volwaardig partner in het ontwerpen, afbouwen en inrichten van praktijken. Wij zijn goed in de praktische en heldere insteek en we zijn in staat om zo’n praktijk betaalbaar en succesvol te vernieuwen.Beeldende nieuwe website

Wat ook succesvol is vernieuwd, is onze eigen website! Supertrots zijn we op alle projecten die erop staan, van kantoorinrichting en -renovatie, tot praktijkinrichting en serviceprojecten. Zoals je weet: één beeld zegt meer dan duizend woorden. Daarom gebruiken we veel fotomateriaal om te laten zien wat we allemaal realiseren. We hebben extra aandacht besteed aan onze nieuwe webshop. Die is gevuld met werkplekken, vergadertafels, alle soorten stoelen, opbergmogelijkheden, verlichting en akoestische oplossingen. Neem een kijkje en laat je inspireren!

Nieuwe collega’s

Natuurlijk is het ook voor ons spannend geweest het afgelopen jaar, zoals voor veel ondernemers. Toch was het jaar gevuld met avonturen die ervoor hebben gezorgd dat we de groei weer te pakken hebben. We zijn er dan ook trots op dat ons team verder is uitgebreid. Ook in 2022 voorzien wij groei en we blijven dus op zoek naar nieuwe collega’s. Zie je iemand voor je die bij ons bedrijf past? We stellen het zeer op prijs als je het ons in contact brengt met elkaar!

Laten we vooral ook van deze nieuwsbrief gebruik maken om Pascal te bedanken voor zijn trouwe dienst; hij is al vijf jaar bij ons aan het werk. Deze sportieve en enthousiaste jongen heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een volwassen en zelfstandig projectleider. Het eerste project dat hij kreeg, was Trivago aan het Leidseplein in Amsterdam. Het was een van de moeilijkere projecten op een A-locatie en daar heeft Pascal direct laten zien uit welk hout hij gesneden is! Daar zou je een goed meubelstuk van kunnen maken.

Thuis in het buitenland

Eigenlijk zijn wij overal thuis. In ons koude kikkerland doen we ons werk en het afgelopen jaar hebben we onze kennis ook naar Essen, München, Madrid, Barcelona, Milaan, Dublin en Dubai gebracht. En ja, we hebben dus bakken vol mondkapjes versleten en veel PCR-testen moeten doen. Het vroeg om een groot aanpassingsvermogen en veel meebewegen. Wij willen onze collega’s, opdrachtgevers en onderaannemers ontzettend bedanken voor hun flexibiliteit.

Avontuurlijk, dat blijven we altijd! In het buitenland hebben we complete kantoren verbouwd en grote projecten gerealiseerd. We merken dat onze Nederlandse nuchtere methode goed werkt in andere landen. We zijn goed gestructureerd en gebudgetteerd. We houden ons aan afspraken en onze ware kracht zit ‘m in de open communicatie. Opdrachtgevers weten precies wat ze aan ons hebben.
Bovendien:

                                                                                                     ‘We don’t think outside the box.
                                                                                              We think what we can do with the box!’

 

  

Design klassiekers!

We bedenken niet alleen wat we met ‘the box’ kunnen doen, maar ook wat we met oud kantoormeubilair kunnen doen. Eerlijk gezegd kwam deze ontwikkeling per toeval, toen we in Madrid een oud kantoor gingen verbouwen. De opdrachtgever stond op het punt een paar design klassiekers (Barnfind vergaderstoelen uit de jaren ’90) in de container te gooien. “HO! STOP! Please don’t throw them away!”, riepen wij. Gelukkig mochten we ze overnemen en dat bracht ons tot een nieuwe kijk op oud-kantoormeubilair.

Die Barnfind-stoelen, van het ontwerpersduo Charles en Ray Eames uit de vorige eeuw, zijn kwalitatief onverwoestbaar. Eeuwig zonde als dat bij het afval verdwijnt. Als je bedenkt dat de meubels van het Eames-duo al sinds het begin van het Vitra Design Museum in Duitsland de hoeksteen van de collectie vormen, dan weet je genoeg. Tijdloos zijn ze. Hoe mooi is het om een gloednieuwe zelf ontworpen vergadertafel in de ruimte te hebben staan, met die tijdloze klassiekers eromheen? Extra leuk plan: de opbrengst van dit meubilair gaat rechtstreeks naar onze Flex Foundation.

Flex Foundation

Vintage combineren met nieuw: dat kan dus heel goed. Wij worden daar heel blij van, dat stoelen van twintig jaar oud een nieuw leven krijgen. Nog blijer worden we van het idee dat de opbrengst daarvan direct naar onze Flex Foundation gaat. Het is dan ook een van onze speerpunten om in 2022 gebruikt meubilair dat terugkomt uit projecten, voor hergebruik in te zetten. Duurzaam, met een blik op de toekomst. Daarin gaan we vanuit ons eigen fonds een project realiseren voor de jeugd.

Wie, wat, waar en hoe? Dat laten we tegen die tijd wel weten. Eerst maar eens dat fonds vullen! Afgelopen jaar hebben we ruim € 10.000,- verzameld met deze nieuwe manier van werken en dat doet ons deugd. Bij ons tienjarig jubileum in 2021 hebben we de Flex Foundation opgericht. Dat jubileum hadden we natuurlijk het liefst willen vieren in ons eigen werkcafé, hier in ons superkantoor, maar dat kon helaas niet. Bij het vijftienjarig jubileum hopen we het verschil te kunnen maken met een goed gevuld fonds. We houden je op de hoogte! Ach, en misschien kunnen we bij ons 12,5-jarig jubileum wel al een feestje vieren. De tijd zal het leren, wij bewegen wel mee!

Bekijk meer Flex Projects

Bekijk al onze producten
Get in touch

Bent u geïnteresseerd in wat
wij voor u kunnen betekenen?