Waarom een zit/sta-bureau?

Tegenwoordig maken veel bedrijven gebruik van een zit/sta-bureau. Deze bureaus zijn modern, nieuw en ideaal voor kantoorbanen. Het is simpelweg niet goed voor het menselijk lichaam om iedere dag van ’s ochtends tot ’s avonds achter een bureau te zitten. Een zit/sta-bureau is daar de perfecte oplossing voor! Een zit/sta-bureau is niet alleen prettig voor de afwisseling, maar dus ook daadwerkelijk beter voor je gezondheid!

Wat is een zit/sta-bureau?

Een zit/sta-bureau is een bureau waar je aan kunt zitten, maar ook aan kunt staan. Het bureau kan worden ingesteld op iedere gewenste hoogte. Met een vloeiende beweging kan de hoogte gemakkelijk binnen enkele seconden worden aangepast: elektrisch of met een slinger. Het is dus ontzettend functioneel, en makkelijk in gebruik!  

Wat zijn de voordelen van een zit sta bureau?

Zoals hierboven al kort beschreven is, is een zit/sta-bureau beter voor de gezondheid van de mens. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat er bij een zit/sta-bureau minder rug-, nek-en schouderklachten zijn. Het werken aan een zit/sta-bureau zorgt ervoor dat je in een gevarieerde werkhouding werkt. Zo hoef je niet urenlang achter elkaar op een bureaustoel te zitten aan je bureau. Wel is het belangrijk om niet te lang staand te werken. Juist de afwisseling tussen het staand en zittend werken heeft een positieve invloed op de fysieke gezondheid.  

Hoe stel je een zit/sta-bureau in?

Het is uiteraard erg belangrijk dat je het zit/sta-bureau goed installeert. We helpen je graag, om dit op de correcte manier te doen.

Stap 1: Allereerst, stel je je bureaustoel goed in. Ga in een comfortabele houding op je stoel zitten met je voeten op de grond. Zet jouw ellebogen in een hoek van 90 graden en neem jouw gewenste positie aan. Laat de afstand tussen de vloer en jouw ellebogen meten door een andere collega.

Stap 2: Ga van je bureaustoel af en laat de afstand nog een keer meten tussen de vloer en jouw ellebogen wanneer je staat.

Stap 3: Voor zowel het staand als zittend werken, moet het bureau geplaatst worden op ellebooghoogte. Dit kun je zelf instellen.

Natuurlijk zijn dit de algemene stappen, en kun je hier nog wat mee spelen. Uiteindelijk is het even passen en meten, maar krijg je snel onder de knie wat jouw gewenste werkhoogte is!

Het kopen van een zit/sta-bureau

Bij het kopen van een zit/sta-bureau moet er met een aantal zaken rekening gehouden worden. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk dat er gekeken wordt naar de hoogste en laagste stand van het bureau, en of dit aansluit bij de lichaamslengte van het personeel. Vervolgens moet er goed gekeken worden naar het materiaal van het bureau en de dikte van het blad.  

Komt het bureau op een flexwerkplek te staan? Dan kan het fijn zijn om een ingebouwde memory functie in het bureau te hebben. Hiermee kan het bureau gewenste hoogtes onthouden, zodat iedereen de gewenste hoogte kan opslaan.

Last but not least: wees niet bang om advies te vragen! Het vinden van het juiste zit/sta-bureau vinden is niet altijd even makkelijk. Een zit/sta-bureau op de gok bestellen zonder enige ervaring of kennis, kan veel vertraging en oplopende kosten veroorzaken. Het is dus goed om specialisten in te schakelen, zodat je zeker weet dat het goed en professioneel wordt aangepakt. Flex Projects weet precies wat goed is voor jou en jouw bedrijf!

Flex Projects

Flex Projects helpt je graag met het uitkiezen van de juiste zit/sta-bureaus! Naast zit/sta-bureaus heeft Flex Projects ook andere producten in het assortiment, zoals bureaustoelen, akoestische panelen, vergaderstoelen en meer. Ons team van experts weet door jarenlange kennis en ervaring precies wat ze doen en helpen je graag. Neem gerust contact op voor vragen of meer informatie! 

Bekijk meer Flex Projects

Bekijk al onze producten
Get in touch

Geïnteresseerd in wat
we voor jou kunnen betekenen?