Fresh Tandartsen Lamoraal

Alphen aan den Rijn

Flex Projects heeft een specifieke specialisatie buiten kantoor- en projectinrichting; tandartspraktijken en huisartspraktijken; Flex Healthcare.
De uitdaging van deze twee type praktijken is tijdsdruk en uiterste precieze, voor ons is dit een enorme rijke ervaring!

Tandartsenpraktijk Lamoraal bestaat sinds 1984. Wij hebben in 2020 de vraag gekregen om in een maand tijd de praktijk met 30% te vergroten en het bestaande deel opnieuw in te delen met zo min mogelijk verlies aan patiëntenbehandelingen.

Wij kregen een korte aanlooptijd en werkten in de corona crisis waardoor 1.5m afstand ook bij bouwlieden gehanteerd moest worden. Om de dag gaven wij een digitale briefing naar onze onderaannemers en 1x per week kwam 1 projectleider van Flex Projects op het werk. Het project moest super nauwkeurig gepland worden zodat er zo min mogelijk mensen op het werk aanwezig waren en dat niemand in dezelfde ruimte aan het werk was. Een ware operatie!

Deze tijdsdruk konden we realiseren met behulp van onze onderaannemers. De kantoorunit die verbouwd moesten worden naar tandartspraktijk werd in de weekend nachten gesloopt. Tijdens de sloopwerkzaamheden hebben wij tweedoorgangen gezaagd om de units met elkaar te verbinden. De doorgangen hebben we dubbelzijdig dichtgezet om ervoor te zorgen dat de tandartsen zo goed mogelijk door kunnen gaan met behandelen. Ondertussen lieten wij alle tandartsmeubels al prefab maatwerk bouwen en konden de systeemwanden, loodwanden en kaderdeuren alweer opgebouwd worden. De installaties werkten we zoveel mogelijk onder de vloer waardoor wij aansluitend het systeemplafond konden afhangen. Het specifieke lichtplan werd geïnstalleerd en afgesteld. Na deze fase konden we snel door naar de afwerking; schilderen, marmoleum en PVC vloeren de Fresh Look and feel en als laatste de tandartsmeubels die maatwerk klaar stonden.

Get in touch

Geïnteresseerd in wat
we voor jou kunnen betekenen?