Dé raambekleding trends van 2022

Raambekleding speelt een grote rol in ruimtes, wellicht een grotere rol dan je denkt! Mooie en effectieve raambekleding is vooral tijdens de winters erg belangrijk: je zit veel meer binnen, en het wordt donkerder buiten. Tijdens deze dagen is het belangrijk je fijn te voelen op kantoor. Ieder jaar zijn er weer andere trends, en in deze blog bespreken wij de raambekleding trends van 2022.

Verschillende soorten raambekleding

Er zijn tientallen soorten raambekledingen, denk aan: rolgordijnen, dakramen, duo rolgordijnen, vouwgordijnen, houten jaloezieën, aluminium jaloezieën, gordijnen, enzovoort. Door al deze verschillende keuzes begrijpen wij als geen ander hoe lastig dit kan zijn. Welke raambekleding past het beste bij onze wensen? En, hoe zorg ik er voor dat de raambekleding trendy en functioneel is? Wij helpen je graag met een aantal tips!

Nummer 1: De kleur

De kleur van de raambekleding zegt eigenlijk alles. Kies je voor donkere tinten, of juist lichte tinten? Over het algemeen kiezen we al jarenlang voor lichte tinten, zoals wit en beige. Toch zien we langzamerhand de donkere tinten terugkomen. De donkere raambekleding geeft en industriële en gezellige uitstraling, en zal een ontzettende trend worden in 2022.   

Nummer 2: Het materiaal

Je wilt natuurlijk dat je raambekleding van fijn materiaal is gemaakt. De een houdt van een gladde, chique stof en de ander van een ruwe matte stof. Over smaak valt niet te twisten, maar kwaliteit blijft een belangrijk punt. In 2022 worden recyclede stoffen een mega trend. Dit materiaal wordt al jarenlang gebruikt, maar is de laatste tijd veel meer upcoming. We houden ons steeds meer bezig met het milieu en daardoor komt deze trend dus zeker terug in 2022!

Nummer 3: Welke soort raambekleding?

Zoals eerder al benoemd zijn er tientallen soorten raambekleding. Het is daarom begrijpelijk dat je je afvraagt welke raambekleding trendy is, en welke niet. Gordijnen zijn een goed voorbeeld van tijdloze raambekleding; je ziet ze al enorm lang en, en je kunt er niet de mist mee ingaan. Ook zijn gordijnen erg makkelijk in gebruik, wat ook niet geheel onbelangrijk is. Daarnaast zie je steeds vaker jaloezieën, zowel thuis als op kantoor. Ook deze zullen in 2022 nog helemaal trendy blijven. En, last but not least: vouw- en rolgordijnen. Deze items voegen een warme sfeer toe aan een kamer of kantoor. Je kunt ze zelf heel makkelijk installeren en ze zijn erg fijn in gebruik. Zolang je bij je raambekleding een goede combinatie van kleur en materialen weet te maken, zit je altijd goed!

Behoefte aan wat meer hulp met de raambekleding op kantoor? Neem gerust contact met ons op! Onze specialisten op het gebied van raambekleding helpen graag verder.

Bekijk meer Flex Projects

Bekijk al onze producten
Get in touch

Geïnteresseerd in wat
we voor jou kunnen betekenen?