Flexwerkplekken by Flex Projects

Veel nieuwe bedrijven maken tegenwoordig gebruik van flexwerkplekken. Dit houdt in dat het kantoor zo is ingericht, dat iedereen op elke plek zou kunnen werken. De werkplek is dus altijd beschikbaar, voor iedere werknemer. Het is een vrij moderne manier van kantoren inrichten.

De voordelen van een flexwerkplek

Er zijn enorm veel voordelen aan flexwerkplekken. Het is bijvoorbeeld erg leuk voor de medewerker om af en toe van plaats te veranderen. Je komt dan sneller in contact met de collega’s die je normaliter niet zo snel zal spreken. Ook scheelt het enorm in de kosten, zo hoef je niet een vaste ruimte te huren voor jezelf of voor je medewerker. Daarnaast is het ook goed om je gewoontes te doorbreken, zo kom je niet elke dag in dezelfde sleur.

Hoe richt je je flexwerkplek in?

Het is van groot belang dat de flexwerkplekken zo makkelijk en effectief mogelijk worden ingericht. Een flexwerkplek moet aan een aantal eisen voldoen. Om het wat gemakkelijker te maken hebben wij alvast drie tips opeen rij gezet.

Tip 1: Verstelbare meubelen

Kies altijd voor verstelbare bureaus en stoelen. Zo kan iedereen voor zichzelf een fijne en gezonde werkhouding creëren. Het is belangrijk dat iedereen zich comfortabel voelt tijdens het werken voor zowel de fysieke als mentale gezondheid. Als er wordt gekozen voor niet verstelbare meubelen, kun je snel rugklachten krijgen.

Tip 2: Voldoende opbergruimte

Naast verstelbare meubelen, is het ook belangrijk dat er voldoende opbergruimte is voor de medewerkers. Het kan ontzettend storend zijn als rommel van je voorganger nog op het bureau ligt. Zodra het bureau er netjes en schoon uitziet begin je veel lekkerder de dag. Bij Flex Projects helpen we je graag naar het zoeken van de juiste opbergruimte voor iedere ruimte. Zelf alvast een kijkje nemen? Bekijk onze webshop hier.

Tip 3: Zonlicht of ledverlichting

Last, but not least: het is ontzettend belangrijk dat er voldoende verlichting is in de werkruimte. Licht zorgt er namelijk voor dat we overdag lekker in ons vel zitten, en dat we ’s nachts beter in slaap kunnen vallen. Daarnaast kun je je ook beter concentreren wanneer er voldoende licht is in een ruimte. Je kunt natuurlijk niet zelf bepalen wanneer er daglicht is en wanneer niet. Ledverlichting is hier een goed alternatief voor.

Flex Projects biedt meerdere meubelen aan om een goede flexwerkplek te creëren. Denk dan aan verstelbare stoelen, leuke accessoires en verschillende soorten bureaus. Zo bieden wij bijvoorbeeld een thuiswerkplek aan, wat handig kan zijn in de corona pandemie. Ook hebben wij duo desks, voor als je samen met je collega of partner graag aan één tafel werkt. Één van de populairdere items bij ons zijn de workstations. Daar kunnen meerdere mensen zelfstandig aan het werk en geeft het toch een groepsgevoel.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw kantoor? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Bekijk meer Flex Projects

Bekijk al onze producten
Get in touch

Geïnteresseerd in wat
we voor jou kunnen betekenen?