Tips voor het inrichten van een kleine kantoorruime

Werken in een kleine kantoorruimte heeft zo zijn voor- en nadelen. Over het algemeen raak je in een kleine ruimte minder snel afgeleid, en focus je je gemakkelijk op wat nodig is. De keerzijde van werken in een kleine ruimte is dat er weinig ruimte is om je spullen op te bergen. Daarom is het erg belangrijk dat je de ruimte zo effectief mogelijk inricht, en toch een fijne sfeer in de ruimte creëert. Maar, hoe doe je dat precies? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet voor je!

Tip 1: Analyseer de ruimte

De eerste en belangrijkste stap bij het inrichten van het kantoor is het analyseren van je kantoorruimte. Weet wat je ter beschikking hebt, en zorg er voor dat je goed gebruik kunt maken van de kleinste pluspunten. Heb je bijvoorbeeld veel licht en ramen in de ruimte? Heeft de ruimte een hoog of laag plafond? Wat voor kleur zijn de muren? Zodra je dit inzichtelijk hebt kun je beginnen met kijken naar de beste manier om jouw wensen toe te passen in de ruimte.

Tip 2: Lichte kleuren

Zorg er voor dat je werkt in een lichte omgeving: schilder de muren dus in een lichte kleur, kies een vloer of tapijt welke niet te donker is, en maak goed gebruik van de lichtinval in de ruimte. Licht is erg belangrijk in kleinere ruimtes, dus wees hier bewust van. Ga bijvoorbeeld niet met je rug naar de ramen toe zitten!

Tip 3: Handige meubels

Bij het kopen van de meubels voor kleinere kantoorruimtes kiezen mensen over het algemeen voor onnodig kleine meubels. Dit moet je juist niet doen! Zorg dat je op voorhand inzichtelijk hebt wat je nodig hebt, en welke afmetingen de meubels mogen hebben. Denk ruimtelijk: kies een hoge boekenkast, ga voor een bank met verstopte opbergruimte, en neem een groter bureau waar goed aan gewerkt kan worden. Daarnaast is het ook belangrijk dat er geen onnodige troep op tafel ligt, zodat de ruimte altijd overzichtelijk blijft.

Tip 4: Accessoires

Last but not least: accessoires! Kleine ruimtes kunnen al snel kil lijken door het gebruik van grote meubels. Dit kun je opfleuren door middel van wat accessoires, zoals een kussen in de opbergbank of wat mooie tafelboeken in de grote boekenkast. Op deze manier blijf je de ruimte optimaal benutten, maar wordt er toch wat sfeer toegevoegd.

Hulp nodig?

Flex Projects is een full service projectinrichter, welke gespecialiseerd is in zowel grote- als kleine kantoorinrichtingen. Heb je hulp nodig bij het inrichten van jouw kleine kantoor? Neem een kijkje op onze webshop, of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We helpen je graag.

Bekijk meer Flex Projects

Bekijk al onze producten
Get in touch

Geïnteresseerd in wat
we voor jou kunnen betekenen?