Meer productiviteit dankzij een goede klimaatbeheersing op kantoor

Het binnenklimaat van een kantoor heeft veel impact op de productiviteit van werknemers. Bedenk zelf maar eens hoe zwaar een werkdag kan zijn als het op de betreffende werkplek bloedheet of juist veel te koud is. Niet echt een pretje, toch? Bij Flex Projects zijn we ons erg bewust van het belang van een goed klimaatsysteem en geven we graag wat tips over hoe je jouw klimaatsysteem zelf kunt verbeteren.  

Criteria voor een goed klimaatsysteem

Het hebben van de juiste klimaatbeheersing bestaat uit drie belangrijke factoren: de temperatuur, de ventilatie en de isolatie van een ruimte, waarvan de temperatuur zelf het makkelijkst kunnen beïnvloeden. Zeker wanneer de ruimte is voorzien van een goede verwarming en/of airconditioning is dit aspect gemakkelijk te reguleren. 

De ventilatie regelt de juiste luchtvochtigheid in eenruimte, en zorgt voor de aanvoer van frisse lucht. Men onderschat vaak hoe belangrijk goede ventilatie voor ons welzijn is. Zo is bijvoorbeeld de kans op gezondheidsklachten een stuk groter wanneer je voor een lange periode in een slecht geventileerde ruimte zit! Je kunt last krijgen van hoofdpijn, een droge mond en duizeligheid. Dit wil je natuurlijk graag voorkomen.

Ten slotte draagt ook isolatie bij aan een goed klimaatsysteem. Het zorgt ervoor dat de warmte in de winter binnen blijft, en in de zomer juist buiten. Een goede ventilatie biedt een tal aan voordelen: het is niet alleen prettiger om te werken in een goed geïsoleerde ruimte, je kunt er ook nog eens flink wat geld mee besparen! Kantoorpanden slurpen een hoop energie, en op het gebied van isolatie valt hier vaak nog een hoop te behalen.

Meer productiviteit doorgoede klimaatbeheersing

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat organische factoren, zoals de luchtkwaliteit en ruimteakoestiek een grote rol spelen als het gaat om de productiviteit van werknemers. Dit zijn dan ook de basiselementen voor het creëren van een fijne werkplek.

Hoe hard een goede ventilatie precies nodig is, hangt onder meer af van de capaciteit van het aantal werknemers en de grootte van het bedrijfspand. Ons advies is om hier samen met een professional naar te kijken.  

Tips om de klimaatbeheersing te optimaliseren

Wil je zelf alvast aan de slag met het optimaliseren van de klimaatbeheersing op het kantoor? Wij hebben 3 tips waarmee je direct aan de slag kunt.

TIP 1: Zorg voor een environment sensor.

In kantoorruimtes werken veel verschillende mensen. De lucht raakt hier dan ook een stuk sneller vervuild dan thuis. Met een environment sensor meet je constant de omgevingsfactoren, zoals temperatuur en luchtvochtigheid. Bij veel van deze systemen kun je dit vervolgens met een app direct aanpassen. Super handig!

TIP 2: Zorg dat de temperatuur op het kantoor tussen de 18 en 24 graden blijft.

Hiermee voorkom je onaangename temperaturen. Over het algemeen geldt dat de meest aangename temperatuur tussen de 18 en 24 graden ligt. Het ideale binnenklimaat hangt altijd af van verschillende factoren. Zo ervaart iedereen een ander prettig binnenklimaat. Wanneer je deze norm aanhoudt, weet je in ieder geval zeker dat je goed zit.

TIP 3: Schaf een CO2-meter aan.

Mocht je twijfelen over de luchtkwaliteit op jouw kantoor, dan is een CO2-meter misschien wel de perfecte oplossing. Het vertelt je precies hoe het in de bedrijfsruimte is gesteld met de ventilatie. Zo geeft het je een waarschuwing als er te weinig wordt geventileerd. Hiermee neem je ook meteen afscheid van onaangename geuren in jouw bedrijfspand. Hoe fijn is dat?!

 

Lukt het optimaliseren van het klimaatsysteem op je kantoor nog niet? Bij Flex Projects helpen we je graag, en denken we met je mee. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem contact met ons op.

Bekijk meer Flex Projects

Bekijk al onze producten
Get in touch

Geïnteresseerd in wat
we voor jou kunnen betekenen?