Kantoorruimte inrichten

Het kantoor is een belangrijke plek voor bedrijven. Er worden door verschillende personen werkzaamheden uitgevoerd, en daarom is het belangrijk dat de kantoorruimte zo goed en efficiënt mogelijk is ingericht.Verschillende aspecten kunnen invloed hebben op de concentratie, de werkeffectiviteit en werkefficiëntie van de werknemers.

Zorg voor voldoende daglicht

Tijdens de winterse dagen zitten veel mensen van 09:00 tot 17:00 op kantoor. Ze rijden weg in het donker en komen ook weer in het donker thuis. Door het kantoor te voorzien van voldoende daglicht, worden de kansen op de winterdip verminderd. Daarnaast zullen de concentratie en werkprestaties omhoog gaan. Ook zorgt daglicht voor het aanvullen van het vitamine D gehalte. Vitamine D zorgt ervoor dat organen, zoals je longen, lever en hart, goed en efficiënt werken. En, niet geheel onbelangrijk: daglicht zorgt ervoor dat je biologische klok goed functioneert. De biologische klok geeft bijvoorbeeld aan wanneer je eten nodig hebt, of slaap. Hierdoor creëer je een duidelijk ritme en ben je alerter.

Flex werkplekken op kantoor met witte zit sta bureaus.

Flexwerkplekken

Kantoorpanden zijn tegenwoordig vaak voorzien van flexwerkplekken. Niemand heeft een vaste werkplek, en hier hangen een hoop voordelen aan. Er zijn bijvoorbeeld minder werkplekken in een kantoor, omdat niet iedereen een eigen bureau nodig heeft. Dit bespaart een hoop ruimte in het kantoor. Daarnaast komen collega’s meer in contact met andere collega’s, welke zij normaliter minder snel zouden spreken. Het is dus ook ontzettend goed voor de sfeer op de werkvloer.

Het kantoormeubilair

De werknemers voelen zich prettiger en comfortabeler op een kantoor dat is voorzien van goed kantoormeubilair. Kantoormeubelen zorgen namelijk voor een goede fysieke en mentale gezondheid. Bij het aanschaffen van kantoormeubilair moet je rekening houden met de volgende punten:

De ergonomie

De fysieke en mentale gezondheid van het personeel is erg belangrijk. Aan kantoormeubelen hangen verschillende richtlijnen en keurmerken, waarmee de ergonomie van de meubelen wordt bepaald. Ergonomische kantoormeubelen zijn een investering, maar de voordelen voor het personeel bij het werken op een ergonomische bureaustoel zijn immens.

De ruimte in uw kantoor

Het is handig om de ruimte in het kantoor goed in te schatten voordat er nieuwe kantoormeubelen worden aangeschaft. Zo voorkom je dat er meubilair wordt gekocht wat uiteindelijk niet past in de ruimte waar je over beschikt. Heb je hier hulp bij nodig? Wij komen graag eens langs, om samen de kantoorruimte op te meten en in te tekenen. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen!

Overleg met uw medewerkers

De medewerkers zijn een essentieel onderdeel van jouw bedrijf. Daarom is het erg handig om te luisteren naar de wensen van de medewerkers. Wanneer de medewerkers een fijne werkplek om zich heen hebben neemt de productiviteit toe, wat minder problemen binnen het bedrijf oplevert.

Ga voor wit!

Wij raden in de meeste gevallen aan om voor een kantoor te gaan met witte muren. Deze kleur kan gecombineerd worden met andere kleuren, maar creëert rust op kantoor. De details en accessoires kunnen uiteraard worden aangepast aan de huisstijl of het gewenste moodboard. Het is goed om hier goed over na te denken van te voren!

Schakel Flex Projects in!

Het is begrijpelijk dat je niet weet waar en hoe je moet beginnen bij het inrichten van een kantoorruimte. Heb je behoefte aan meer tips en kennis over het inrichten van jouw kantoor? Neem contact op met ons. Wij hebben een team met specialisten, welke alledaags bezig zijn met het uitdenken en inrichten van kantoorpanden. Door de jaren heen hebben zij enorm veel kennis en contacten opgebouwd, welke ze graag delen.

Neem gerust contact op voor vragen of meer informatie! Dit kan telefonisch, of aan de hand van een e-mail.

Bekijk meer Flex Projects

Bekijk al onze producten
Get in touch

Geïnteresseerd in wat
we voor jou kunnen betekenen?